Joyzine.se


Fem korta

KittieFem korta frågor till Morgan Lander, sångerska och gitarrist i i seglivade metalkatten Kittie...

Exakt hur trötta är ni på att ständigt bli beskrivna som ett tjejband och tvingas svara på spörsmål om detta?
Well, det är ofrånkomligt att det blir så. Det är ingenting som vi förnekar eftersom det är helt uppenbart att det är vad vi är, men det är klart att det är roligare när folk fokuserar på våra andra och betydligt viktigare meriter. Så som vårt musikantskap och vår musik. Men för att svara på frågan, ja det kan bli ganska tröttsamt ibland.

Ni har existerat ett bra tag nu, vad har alla dessa år inneburit för Kittie som grupp? Är ni en mognare enhet nuförtiden och vad bero det i så fall på?
År kan likställas med erfarenhet i mina ögon och eftersom vi varit ett band sedan 1996 och turnerat och spelat professionellt i i tio är jag av uppfattningen att det bara har gjort oss starkare på alla möjliga sätt. Vi är bättre musiker, bättre låtskrivare och fortsätter att utvecklas och bli bättre för varje platta vi släpper. Motgångarna vi tvingats möta genom åren har bara lärt oss att bli mer fokuserade och förberedda inför vad livet har att erbjuda.

Om du ser tillbaka, vad betyder alla medlemsförändringar ni gjort genom åren för bandet idag?
Helt ärligt, de betyder att vi växt och tagit steg framåt. Nu har vi spelat med den här uppställningen i fem år, varav två tillsammans med vår nya basist. Alla saker vi gått igenom tidigare har varit värt det för att ta oss till den position vi befinner oss på idag. Det tar lång tid att hitta den rätta kemin som får ett band att fungera. Vi är allihop väldigt jordnära tjejer som jobbar hårt och är eniga om att det enda vi vill är det här bandets bästa.

Er nya platta ”In the black” har beskrivits som en vändpunkt för bandet, på vilket sätt är den det? Hur känner du inför skivan i jämförelse med era tidigare?
Jag tycker att det är den första skiva vi gjort som är rakt igenom sammanhängande och det känns som en början till något annorlunda. Något nytt som ger oss möjligheten att kliva ut ur den värld som vi tidigare skapat åt oss själva. Vi spelar bättre än vi någonsin gjort tidigare och det är något vi vill visa världen.

Och nu blir det mängder av turnerande, det innebär mycket väntan och tristess, vad gör ni för att slå ihjäl tid på vägarna?
Det innebär det verkligen! När vi inte spelar gillar vi att hänga med andra band, kolla på film eller promenera omkring och insupa städerna som vi besöker om det finns en möjlighet att göra det. Att hitta ett juste ställe att äta på står också högt upp på listan...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2009-10-05
Foto: Massacre Records
Hemsida: www.kittierocks.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner