Joyzine.se






Recension - Live

Elmer
Lórient, Linköping
2007-02-23
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.elmermusic.com

Vad får man om man blandar Chad Krueger från Nickelback med Dennis Lyxzén från The (international) Noice Conspiracy och en ung Joakim Thåström från tidig Imperiet-tid? Jo, man får Jacob, Daniel och Stefan, första raden av rockbandet Elmer på Club Molly i Linköping en sen fredagskväll. I alla fall utseendemässigt. Inget fel i det förvisso, se det mer som rolig kuriosa, men Elmer har något annat än bara ett par hårfagra pojkar på rad längst fram. Hade jag haft möjlighet att konservera så lite som ett uns av den energi som Elmer utstrålar från scenen ikväll hade min energiförsörjning varit säkrat ett helt år framöver.

Det står dessutom utan tvekan klart att det här är ett band som löper hela linan ut. Unison dresscode a la The Hives, förutom leadsinger Daniel som går i helröd kostym till en början, och inövat intro. Elmer har verkligen förstått att image och attityd är minst lika viktigt som att ha starka låtar.

Och låtarna ja. Elmer handlar om energisk och lustfylld rockmusik, en kombination av just ovanstående musikakter är kanske inte en så dum sammanfattning. Men låtarna sätter sig inte riktigt. Ett snyggt riff där, en fin brygga där, en underbar syntslinga där, allt hela tiden inlindat i en fullt ös- medvetslösmentalitet. Tyvärr får jag inget grepp på det hela. Delvis kanske det beror på det halvtaskiga ljudet, allt som oftast blir det hela bara till en basloadad ljudmatta. Eller också går det helt enkelt lite för fort för att jag hinna smälta alla intryck.

Men vilken show bandet bjuder på! Halvvägs in i setet står jag bara och fånler. Den glöd som återfinns i sångare Daniels ögon påminner Christian Olssons dödsblick innan det är dags att hoppa i sandlådan, alltså total koncentration men ändå med en inlevelse som bottnar i att det här inte är på låtsas, det här är på liv och död. Och synt-Steffes grodhopp bakom synten, oslagbart. För att inte tala om den högkvalitativa pausunderhållning som levereras då en gitarr snabbt måste bytas ut. Hissmusik följt av Super Mario Bros bana 1-2, underjorden. Allt i synttappning. Respekt.

Att Elmer är ett band för framtiden står klart. Även om kvällens show är en stor positiv överraskning är jag övertygad om att det finns mer att hämta. Tightheten och ärligheten finns där, vad som behövs nu är den polering och finjustering man bara kan få genom att giga kontinuerligt. Ni som inte hade möjlighet att se bandet ikväll får en ny chans 16/3 då Elmer lirar i Norrköping som en del av Rookieturnén, ta den!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Khoma
Elmer ()
Elmer ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kalle, 2008-02-24 09:19:18 (83.252.139.166)

Elmer spelar i Norrköping den 7/3 på Palace. Fri entre'.

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner