Joyzine.se


Recension - Demo

Elmer
My destructive generation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-06
Hemsida: www.elmermusic.com

Jag hade rätt i mina farhågor när Norrköpings Elmer avslutade sin förra, popinriktade, demo ”Music for the cochlea” med ett rockigt spår. Det har precis som jag befarade burit iväg i en betydligt mer bredbent riktning för bandet. Borta är det subtilt vackra, in har det bångstyrigt energiska kommit.

Jag gillade Elmer som popband, men det innebär inte att jag nu tänker baktala gängets nya genreval. Saken är nämligen den att snubbarna greppar kring sin rockmusik på ett handfast och målinriktat vis. Hela ”My Destructive Generation” tycks vid en närmare granskning ordentligt genomtänkt. Utan att bli stel eller tråkig bör tilläggas.

Riffet i inledande Paralyzed är genialt och refrängen i trallvänliga A common life sitter där den ska. Elmer är på riktigt, de rockar! Att sången sedan sviktar lite ibland spelar inte så stor roll när bandet lyckas hålla en robust nerv vid liv genom hela inspelningen. Främst är det de snyggt insmugna synthslingorna som får materialet att bubbla. ”My Destructive Generation” är helt enkelt sex spår stabil och svängig rockmusik.

Sedan kan man alltid diskutera om det faktum att bandet fått ordentligt med publicitet (i alla fall på det lokala planet, flera teveframträdanden och en plats på Hultsfredfestivalens Rookieturné bör nämnas) beror på att de är fantastiska musikaliskt eller helt enkelt bara är bra på att marknadsföra sig själva. Jag skulle tippa på det sistnämnda. Hur grundmurad gruppens musik än är kommer man nämligen inte ifrån att det är en svår genre. Konkurrensen är mördande. Elmer gör sin rock väl, men de kändes något mer karakteristiska på sin första, popiga, demo. Att de är något av det mest intressanta Norrköpings musikscen har att bjuda på är det dock ingen tvekan om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Khoma
Elmer (2007-02-23)
Elmer ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner