Joyzine.se


Recension - Skiva

DK Limb
Defy define definition, 2006
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-23
Hemsida: dklimb.net

Om alla onödiga band bara la ner. Om de som varken hade spetskompetens, originalitet eller lyckades sticka ut på ett endaste vis insåg sina begränsningar och bytte spår. Då skulle livet som musikrecensent vara ett himmelrike. Då skulle man slippa lyssna igenom nio identitetslösa efterapare i jakten på det tionde guldkornet. Emocore är en genre sprängfylld av onödiga band som egentligen inte alls behövs. DK Limb är ett av dessa.

Inte ens med lite god vilja kan man säga att Florida-orkestern har ett berättigande. De spelar som bäst i tredje divisionen av poporienterade hardcoreband. ”Defy define definition” saknar känsla, fungerande hitkrokar och dynamik. Hela skivan är ett färglöst harvande i emocoreland. Popiga refränger växlas med primalskriksattacker, men inte för en endaste stund berör det.

Det känns inte som om DK Limb menar vad de spelar. Som om hela bandets existens går ut på att passa in i en mall som upprättats av andra. De är ett onödigt band. Att kalla ”Defy define definition” för en kalkon vore dock i elakaste laget. Det är helt enkelt bara en anonym emocoreplatta som varken kommer överraska eller imponera på dig. Letandet efter det tionde guldkornet går vidare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner