Joyzine.se


Recension - Skiva

Twelvestep
Worst case scenario, 2008
Skivbolag: Pure Rock Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-23
Hemsida: myspace.com/twelvestep

Halmstads Twelvestep skulle gott kunna spara in på sina melodiösa sidor och bara mangla. Deras aggressiva approach är nämligen infernaliskt bra. När de staplar sylvassa taggtrådsriff på varandra och låter Lenne Nilsson gå loss som tokigast bakom mikrofonen känner jag mig som en liten pojke igen.

Twelvestep låter nämligen precis så som många gäng försökte göra i slutet av 90-talet. Då mumlades det i termer som aggrometal och clowner som Slodust försökte utveckla en grund som lagts av exempelvis Coal Chamber och Slipknot. Stilen gick åt det hårdare hållet och de enda svenskarna som egentligen kom undan med det aggressiva, tribalrytmer och allt det där var Västerås Seventribe. Twelvestep låter som en rakare och mindre konstruerad variant av dem.

Med andra ord, långa stunder briljant. Riffen river upp djupa sår i mina trumhinnor och kompositionerna är tillräckligt tekniska för att det ska bli spännande att lyssna. När Twelvestep håller sig till sitt tunga, verkligt uppriktiga mangel, är de svåra att stå emot. Lyssna bara på Obstinate, Wired och Pinata och försök sen säga emot mig. Men så tycks gossarna ha en förkärlek för lite melodiösare prylar också.

Jag säger inte att det är dåligt, för det är det inte. Mixen aggro och lite mer lättsmält fungerar utmärkt. Det är bara inte lika bra som när Twelvestep bara är arga. Några av de melodiösa refrängerna, som är fagra i all sin enkelhet, tar lite udden av det saftiga aggromecket när de bryter av. Gruppen tappar lite fart och når därmed inte fram till det högsta betyget. Att ”Worst case scenario” är en finfin platta där gammalt förvaltas på ett nytt sätt går dock aldrig att ta ifrån de här herrarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner