Joyzine.se


Recension - Skiva

High On Fire
The Art Of Self Defense (Återutgåva), 2012
Skivbolag: Southern Lord Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-08-03
Hemsida: www.highonfire.net

12 år efter att originalet kom ut har nu High On Fire bestämt sig för att släppa en remaster av debuten ”The Art Of Self Destruction”. Utöver den ursprungliga låtlistan medföljer några (ganska sunkiga och onödiga) demoinspelningar av tre av låtarna. Frågan är om det egentligen behövs remasters av den typ av musik som High On Fire spelar. För egen del tycker jag det ofta räcker med att vrida upp volymknappen för att få ut det som ges av en remaster när det handlar om liknande material - doomig stoner ska låta burkig och brötig.

För att ge det hela lite rättvisa bör musiken i sig kommenteras, även om det egentligen är rättfärdigandet av ett återsläpp som recenseras. High On Fire var absolut inte dåliga i början av sin karriär, bortsett från ojämnheten mellan grymma och halvdåliga spår. Trion låter den skramliga basen ta mycket plats, och de överdubbade gitarrerna gör sig extra snygga i solon som i Blood From Zion.

Den som är trogen nog att konsumera den fysiska utgåvan får en 48 sidor lång booklet. Som vanligt frågar man sig som sagt – behövs sånt här? Nybörjare som undertecknad bör nog inte börja sitt utforskande av bandet med just detta släpp. Precis som i de flesta fall med återsläpp görs detta för fansen. Det vill säga de som är villiga att betala för sig, om man vill vara cynisk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Erik Hammarström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner