Joyzine.se


Recension - Skiva

3 Doors Down
Seventeen days, 2005
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-01
Hemsida: www.3doorsdown.com

”Away from the sun” sålde fantastiskt bra så vad finns det för skäl att ändra på något? I sann amerikansk anda gör 3 Doors Down en uppföljare som låter precis likadant, med den modifieringen att det är än mer putsat den här gången. Att låtarna inte är lika starka och att den säkerligen kommer sälja ännu mer.

”Seventeen days” är ärligt talat en ganska tråkig platta. Jag tyckte om föregångaren ett tag, innan låtarna visade sig ha en ganska kort livslängd. Den här gången lever de knappt över huvud taget. Precis vad stelbenta radioproducenter på skvalradion vill ha med andra ord. Visst, ibland glimrar det till lite extra, men det hjälper inte fram mer än ett trött litet leende från min sida. 3 Doors Down har helt enkelt blivit allt för förutsägbara. Men något annat var det väl egentligen inte någon som väntade sig heller?

Motsvarigheten till Here without you från ”Away from the sun” heter den här gången Landing in London och är inspelningens klart starkaste kort. Det är lagom nedstämt och vackert. Grädden på moset ges dock av Bob Seger som med förkrossande bra sång gästar och förgyller låten. Att han i slutrefrängerna har mixats lägre än ordinarie vokalist Brad Arnold är en skam.

Även om du inte köper skivan kommer du höra den till leda. Det kommer radiostationerna ordna åt dig. Den här gången måste jag säga att det är tämligen oförtjänt. Men vem har sagt att musikbranschen är eller ska vara rättvis?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner