Joyzine.se


Recension - Live

Devin Townsend Project
Sweden Rock Festival
2013-06-06
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2013-06-23
Hemsida: www.hevydevy.com

Baserat på personliga preferenser Sweden Rock Festivals coolaste bokning sedan Hawkwind 2011. Kanadas egen Mr. Hyde kliver ut på Sweden Stage iförd en hockeytröja och sjunger ”Oh Sweden, our home and native land” med The Mighty Masturbator i bakgrunden. Sedan kör vi.

Det skojas och det plojas och det vinkas till småbarnen och det framförs framförallt kanonmusik. Mannen är medveten om att han spelar på en hårdrocksfestival och utlämnar sina new age-alster (tyvärr, hade varit väldigt roligt). I stället får vi bland annat mentala käftsmällar som Planet Of The Apes (”I know it's not a festival song!”), Deadhead, Supercrush! och som tur är – lite Ziltoid.

Att få till Devin Townsends ljudbild med hundratals lager live är ingen lätt uppgift, och det låter som väntat lite torftigt i sina stunder. Ironiskt nog uppstår till och med ett datorhaveri, där ljudteknikern måste lämna sitt lösenord vilket Devin med stor förtjusning basunerar ut till hela publiken. Lite synd också att inte Ihsahn (Emperor) dyker upp på festivalen två dagar innan sin egen spelning och gästar på Juular. I övrigt tipptopp och hög underhållningsfaktor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sweden Rock Festival 2013
Årets bästa 2012 enligt Jesper Robild

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner