Joyzine.se


Recension - Skiva

Give Up The Ghost
We're down til we're underground, 2003
Skivbolag: Burning Heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-02-09
Hemsida: giveuptheghost.com

Att mjukt och hårt, vackert och aggressivt kontrasterar mot varandra vet vi. Adderar vi sedan lite ångest och panikslagen uppgivenhet är vi på väg mot något riktigt konstnärligt. Give up the ghost bjuder på spännande hardcoremusik där varierande hårda och mjuka gitarrarrangemang toppas av omväxlande arg och ångestfylld sång. Det är ingen tvekan om att det här är gossar som vet hur bra musik ska komponeras.

Grabbarna från Boston lyckas skapa en alldeles speciell känsla på detta Burning Heart-finansierade släpp. Det är just den känslan som är själva essensen av hardcore. Hur tråkigt är det inte att lyssna på den här typen av musik när skaparna misslyckats att frammana en spännande atmosfär? När det bara staplas riff och aggression på varandra. Sådant är enbart enerverande.

Då och då kostar Give up the ghost på sig att dra ner på tempot och ta det lite lugnt. De mer lågmälda och stilla partierna fungerar som sköna andningspauser och utgör en spännande kontrast mot det övriga smisket. När de väljer att spela lugna harmonier samtidigt som Wes Ersold gapar för full hals är det helt lysande.

Storheten med Give up the ghost ligger främst i sången, men som sagt även i den dynamik bandet mejslar fram. ”We’re down til we’re underground” är ett väldigt smakfullt släpp. Det är möjligt att det inte tilltalar Die Hard-hardcorefansen, men för oss som accepterar lite emo i musiken är det mumma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner