Joyzine.se


Recension - Live

The Kristet Utseende
Metaltown, Göteborg
2013-07-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-07-09
Hemsida: www.kristet.com

- Någon måste dö för ljudet, muttrar min kollega bistert.

Det är sant. Efter att ha bevittnat ett Bråvalla med klockrent ljud överallt är Metaltown precis som vanligt ett sorgebarn. Ljudet är kass. Precis som det brukar. Tyvärr.

Men själv vill jag mest muttra:

- Någon måste skämmas för mjukisbyxorna.

För det är sant, The Kristet Utseende har en gitarrist som saknar så mycket respekt för uppträdandet, showen och framförallt mänskligheten att han står på scen i mjukisbyxor. Jag tror inte min ögon. Jag tappar hakan. Nog för att The Kristet Utseende kan beskyllas för att vara buskis av vissa belackare. Men då är det i alla fall tal om humor. Mjukisbyxor på offentlig plats är mänsklighetens mest vulgära buskis när den är befriad från all form av putslustighet och distans. Det är ett skämt på det mest allvarsamma sätt som finns. Jag blir sorgsen.

Men annars då? Jo ljudet är som bekant rätt risigt, men annars gör The Kristet Utseende en helt okej insats. Det är en hitkavalkad det handlar om och den allsång som stundtals brister ut i tältet framkallar gåshud. Det är uppenbart att det är många som är här för att älska (med) The Kristet Utseende.

Gammalt material som Bärs som bärs och monumentalt älskade avslutaren Quinna är naturligtvis det som fungerar bäst och leendet sitter klädsamt tatuerat i ansiktet på väldige frontmannen Jörgen Fahlberg, vars sånginsats heller inte ska förringas.

The Kristet Utseende hyllas med viftande toaborsrtar och bjuder på ett uppträde som är en skön start på den tidiga fredagskvällen. Ändå är det ända jag tänker på när jag går därifrån ett par fördjävliga mjukisbyxor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De Lyckliga Kompisarna
Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2006
The Kristet Utseende (2006-01-01)
The Kristet Utseende (2012-05-25)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner