Joyzine.se


Recension - Skiva

Jonatan Stenson
Skilsmässoplattan, 2010
Skivbolag: PB8/Plugged Music
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-10-15
Hemsida: www.jonatanstenson.com

Ja, ”Skilsmässoplattan” är precis vad den låter som. En platta som tar utgångspunkt från en skilsmässa. Men det är inte den där svarta, sorgsna skilsmässan. Snarare den där nyttiga, tvungna och lite kaotiska. Bluesmannen Jonatan Stenson är den som ligger bakom såväl text och musik och det svänger på ganska bra.

Men för mig funkar inte den lätta glättiga bluesinramningen till hans texter. Jag har svårt att ta till mig hela konceptet. Trots någon saxofon här och där känns det på det hela taget alldeles för tunt. Jag hade velat att han antingen fläskade på eller skalade av. Nu blir det en tjutande gitarr som ibland istället får sätta känslan och det duger tyvärr inte.

Samtidigt gör bluesen det här till en ganska underhållande skiva där ironi, svärta och lekfullhet går hand i hand. Jag kan tänka mig att det här är ett utmärkt sätt att få ur sina tankar och se dem på ett lite mer nyanserat sätt. Texterna är träffande och arrangemangen livar upp. Men för mig personligen säger det inte mycket alls.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Fröken Luleå, 2010-10-16 12:51:56 (90.231.248.207)

Håller med om att han kunde fläskat på lite men ett par, tre låtar är riktigt bra. Bra gitarr. Skivan får en trea av mig. Se honom live om ni kan. Det är världens ös.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner