Joyzine.se


Recension - Skiva

Sugababes
Change, 2007
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-06
Hemsida: www.sugababes.com

Känns det igen? En rejält hittig bit inleder albumet och gjuter stor energi i lyssnaren för att sedan följas av ett tämligen grått låtmaterial som utan att på något sätt vara dåligt, knappast utmanar på samma sätt som man hade kunnat förvänta sig. Det är ett scenario som är alldeles för vanligt inom den lite mer kommersiella popen av idag och Sugababes femte studioalbum ”Change” är tyvärr inget undantag.

About You Now inleder alldeles briljant. Upptempo med tilltalande beats och en refräng som lovar stordåd. Det är en typisk sådan där sockersöt discopoplåt som får radiolyssnare att springa raka vägen till sin dator för att ladda ner hela plattan. Precis så som en vägbanande singel ska fungera. Om Sugababes och dess producenter bara kunnat följa upp det med ett åtminstone någorlunda intressant låtmaterial hade mycket vara vunnet. Men ”Change” är tråkigt nog mest blek.

Tjejtrion som gärna stoltserar med att de har haft fler listettor än Spice Girls och Destinys Child går vilse bland såsiga ballader och upptempodängor utan riktigt tryck. Där About You Now lever på en symbios av melodi och energi saknar resten av låtarna antingen det ena eller det andra, oftast båda. Det där elementet av spänning som trion har i sina bästa stunder uteblir. Det låter för vanligt, för fantasilöst. Discopop ska vara kul och livfull, inte utstuderad och svajig, vilket tyvärr är fallet allt för många gånger på ”Change”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Pipettes

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner