Joyzine.se


Recension - Skiva

April
Anthems for the rejected, 2008
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-17
Hemsida: www.aprilweb.net

Senast jag hörde av de här finska vårsolarna hette albumet ”Tidelines” och musiken var tämligen slätstruken listrock. Särskilt mycket kräm är det fortfarande inte i orkestern, men de har ändå spottat upp sig en aning sedan senast. ”Anthems for the rejected” bjuder smyghookig rockmetal.

Förvisso är de lite tyngre heavy metalinfluenserna som smugits in förmodligen bara där i affärsmässigt syfte, April är liksom inte ett band vars sound jag förknippar med något genuint och ärligt, men de får anrättningen att bjuda lite mer tuggmotstånd. Finnarna tappar inte greppet direkt som de gjorde på ”Tidelines” och Homecoming är rent av en riktigt bra låt. Men när de experimenterar med någon form av skrikig och utstuderad metalcore, som i inledande The war och Death Machine, blir det bara pinsamt dåligt.

Annars håller finnarna till i samma kommersiellt rockinfluerade land som senast. De vill så gärna skriva de där klistriga, minnesvärda refrängerna som får radioproducenterna att omfamna dem med hela sitt hjärta, men är aldrig riktigt nära. Försöken till snitsiga refränger faller platt och lämnar bara en fadd eftersmak av bakslag efter sig. Jag kan omöjligen skaka av mig känslan att April egentligen inte har någon egen vision eller idé utan bara gör det som förväntas vara trendigt för tillfället. Därav steget mot en aning hårdare framtoning.

Vad som däremot bör berömmas är den förstklassiga förpackning plattan levereras i (om någon nu bryr sig om sådant idag?). Omslagets estetik är alldeles förträffligt läcker.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2008
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Dead By April (2009-12-05)
Dead By April (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner