Joyzine.se


Recension - Live

Familjen
Hultsfredsfestivalen
2012-06-16
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-06-18
Hemsida: www.familj-en.com

It began in Hässleholm, hör jag inifrån ladan. Nej. It began i en lång kö i regn och rusk. Att Familjen får spela i ladan är nog det dummaste beslut festivalen tagit. Trots att självaste Noel Gallagher står en bit bort är det flera tusen människor som vill tränga sig in genom en dörröppning på en si sådär två gånger tre meter för att se Sveriges mesta partykille, Johan Karlsson.

In kommer jag till slut, och Johan är lika glad som vanligt och slår rekord i att välta mickstativ. Trycket blir så klart enormt, och på scen står en man som verkligen stormtrivs.

Familjens nya album ”Allt På Rött” släpps först i september, och inte ens singeln har hunnit släppas. Trots det består mer än halva setlisten av låtar från nya plattan, vilket känns som ett nästan lika dumt beslut som det som schemaläggaren gjort. På en festival, med det trycket, som en av de avslutande akterna och med så många partylåtar som varenda kotte kan sjunga med i känns promoting inte som världens prioritering. Jag står nästan och surar och bestämmer mig bums för att det nya materialet minsann inte alls är lika bra som på ”Mänskligheten”.

Johan har vett nog att bjuda oss på Huvudet I Sanden, Det Var Jag, När Planeterna Stannat och självklart Det Snurrar I Min Skalle. Då kokar ladan, och mitt leende över all spelglädje och musiken snuddar tinningarna. Men jag har sett Familjen göra så mycket bättre spelningar på hur små ställen som helst, och med tanke på förutsättningarna denna natt är det väldigt synd att setlisten inte håller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sad Day For Puppets
Death Before Disco
Familjen (2010-05-29)
Familjen (2008-02-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner