Joyzine.se


Recension - Live

Evanescence
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: evanescence.com

Det enda som gör att jag inte delar ut en fyra i betyg och några extra superlativer till Evanescence är att de är alldeles för enformiga. Låtmaterialet från de två skivorna ”Fallen” och ”The Open Door” räcker inte för att bygga upp en dynamisk spelning. Även om de flesta av gruppens riff är riktigt medryckande och Amy Lee är en sångfågel av gott snitt blir det alldeles för likriktat när amerikansk radiohit efter amerikansk radiohit radas upp. Tyvärr.

Men visst är gruppen bra alla gånger. Om vi nu ska tala om grupp, de är Lee som är stjärnan och det är hon som stjäl allt fokus. Med ett undantag. Trumslagaren Will Hunt piskar stenhårt, snurrar och kastar pinnar så fort han får minsta möjlighet (gärna mitt i låtarna) och bjuder på sig själv så det slår gnistor om det. Övriga aktörer på scenen är tämligen anonyma.

Mitt i det medryckande men likriktade låtmaterialet finns det dock några bitar som måste nämnas lite extra. Ni som läste min lista inför Hultsfredsfestivalen vet att jag pushade för Going Under och Bring Me To Life redan då. Ingen av dem gör mig besviken. Den förstnämnda bränns av ganska tidigt och får igång publiken ordentligt, den andra kommer betydligt senare och renderar i hundratals studsande ungdomar mitt i regnet. Det är pur rockmagi det handlar om.

Däremot kan jag tycka att några av bitarna där Amy Lee blir sittande ensam vid flygeln är lite sega. Även om det blir enformigt borde Evanescence snarare satsa på att helt och hållet rocka skiten ur sin publik. Det är i mötet mellan det hårda och det vackra de som bäst kommer till sin rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2007
Arvikas vassaste band 2007
Evanescence (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner