Joyzine.se


Recension - Skiva

Evanescence
Anywhere but home, 2004
Skivbolag: BMG
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-12-07
Hemsida: evanescence.com

Jag vet att man enligt musikpolisens restriktioner inte (speciellt inte i hårdrockskretsar) får tycka om Evanescence, men jag tyckte faktiskt att ”Fallen” var en bra platta. Jag måste erkänna det. Desto mer rutten måste jag dock säga att ”Anywhere But Home” är. Först och främst, varför släppa en liveskiva efter enbart ett album? Det är korkat! Visst sålde debuten väldigt bra och intresset var stort, men för det behöver publiken inte vara intresserad av att höra samma låtar en gång till, med adderat publikjubel och mindre intensitet.

Det är just intensiteten Evanescence faller på, framförande inför en gapande Paris-publik känns ganska tamt och oengagerat. Dessutom är materialet producerat på det sättet att Amy Lees sång ska framträda över allt annat. Något som får till följd att så väl gitarrer som trummor låter oerhört platta. Konserten håller ett segt tempo och covern på Korns örhänge Thoughtless är mer än potenslös. Så min fråga är varför?

Istället för att prångla ut det här sömnpillret borde bandet ha satsat på en ny fullängdare. Men så sägs det ju att bandets avhoppade gitarrist var den som stod för allt material. Lider Evanescece av skrivkramp månde?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Union Square
Evanescence (2007-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner