Joyzine.se


Recension - Skiva

The Baboon Show
People's Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden, 2013
Skivbolag: National
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-02
Hemsida: facebook.com/thebaboonshow

Punkrock är inte den enklaste genren att tackla om man verkligen vill sticka ut, men det kan inte sägas annat än att The Baboon Show, med Cecilia Boströms stencoola stämma i fronten, har mutat in en alldeles egen nisch på den svenska scenen. Med kaxigt döpta ”People's Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden” fortsätter man att leverera punkrock av hög klass.

Gruppen kanske inte fräser och frustar fullt lika frustrerat på den här given, men har istället plockat upp en snudd på discodansant popådra som gör sig väldigt bra i kontrast till de skarpt skurna gitarrfigurerna. What A Feeling och Dancehall Killers är hitlåtar som har potential att leta sig långt utanför den smalaste punkkretsen.

Men därmed inte sagt att gruppen travat i en uppenbart mer lättillgänglig riktning. Den högintensiva The Hives-rocken och Randy-energin finns fortfarande i allra högsta grad närvarande i många låtar och när sångerska Boström tar ton blir det per automatik ganska elakt. Hon är inte direkt en sångerska som smeker medhårs, om vi säger så.

”Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden” är ännu en markering som deklarerar att The Baboon Show är ett av de klart mest intressanta punkrock-gängen vi har i det här landet. Även när de väljer att utveckla sitt sound mot aningen lugnare domäner.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Baboon Show
The Baboon Show (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner