Joyzine.se


Recension - Demo

Jackie Khan
To all of them we left behind
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-19
Hemsida: myspace.com/jackiekhan

Förra gången det här Malmö-inflyttade Karlstadsgänget var epaktuellt hette ansträngningen ”Put it on!” och de blandade upp sin spattiga rockmusik med moderna radioreferenser som Mando Diao. Jag antar att gruppen spelat mycket live sedan dess och upptäckt att energiska låtar är roligast att framföra. På ”To all of them we left behind” är det nämligen andra bullar som gäller.

Nu har det smått radioglättiga och popprecisa fått stå åt sidan för en betydligt mer burdus framtoning. Visst hör jag en flirtig Franz Ferdinand-stöld mitt i alltihopa, men för det mesta stirrar Jackie Khan stint mot punken och försöker ruffa till sitt material så mycket det bara går. Resultatet blir ett mindre direkt och därmed mindre intressant sound.

Det största problemet är emellertid att sången låter fördjävligt. Dräggig punksång har aldrig och kommer heller aldrig att bli något som för intelligent rockmusik framåt. Jackie Khan visade med sin förra ep att de kan, men här släpar de sitt sound i smutsen och söker billiga punkrockpoänger som inte leder någonstans. Sex Pistols-plattorna borde ha fått stå kvar i garderoben och Mando Diao borde ha tillåtits få ännu mer inflytande i inspirationsprocessen.

Det är säkert jättekul att spela de här sluskiga melodierna live inför en minst lika sluskig publik. Men faktum är att Jackie Khan på ”To all of them we left behind” låter som vilka andra garagepunkare som helst och det kommer aldrig ta dem särskilt långt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jackie Khan ()
Jackie Khan ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner