Joyzine.se


Recension - Skiva

Katana
Heads Will Roll, 2011
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-28
Hemsida: myspace.com/bladeofkatana

Först ut på nystartade labeln Rambo Music, underetikett till framgångsrika Gain, är Göteborgs heavy metal-krigare Katana. Ett band som liksom det nystartade bolaget tycks ha storslagna planer.

Men en roligare inledning kunde det faktiskt ha bjudits på. ”Heads Will Roll” är nämligen inte så mycket mer än ett vältrande i trötta klyschor. Göteborgarna har plockat upp ett arv och gör sitt bästa för att införliva allt som fått så många långhåriga drasuter att älska genren, men det känns aldrig särskilt angeläget när Johan Bernspång ylar om hjärtan i Tokyo och eldar som brinner på lite alla möjliga ställen.

Kompetensmässigt är det förstås inget fel på Katana, de låter riktigt proffsigt och klär säkert jättebra i spandex. Men det tänder inte. ”Heads Will Roll” känns mer som en platta för ändamålets egen skull än för att det ska vara något som verkligen engagerar. Då lyssnar jag betydligt hellre på Crashdïets ”Generation Wild” som släpptes av huvudbolaget ifjol om jag vill ha heavy metal, även om dessa har betydligt tydligare sleazeinslag än Katana.

Seg start för Rambo Music således, men så vitt jag förstår är det mycket annat spännande på gång. Håll korpgluggarna öppna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner