Joyzine.se


Recension - Skiva

Martin Prahls Skelter Wheel
S/t, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-03
Hemsida: www.martinprahl.com

Här har vi ett sådant där delikat dilemma där jag måste brottas med så väl mina egna förväntningar som med Martin Prahls vilja att utvecklas. Och det blir svettigt.

Ni känner till historiken vid det här laget (och gör ni det inte kan ni lätt skaffa er en överblicksbild via de relaterade recensionerna här nedan), jag har en viss soft spot för Martin Prahl. Debuten under eget namn var riktigt stark och det höjer naturligtvis den ribba herrn måste över när det nu är dags för en uppföljare.

Men Prahl har inte, vilket förmodligen är ganska naturligt, velat fastna i den där singer/songwriter-fåran och därför tagit några kraftiga steg bort från mitten. Han har skaffat sig ett band och siktat in sig på att spela mer rock. Följaktligen bjuder ”Martin Prahl's Skelter Wheel” på högre tempo och mer tryck än den smygrockiga brygd han smög ut på sin debut. Skillnaden är inte markant, men ändå påtaglig.

Hur förhåller jag mig då till det nya materialet? Jo, det är ju bra, men är det lika bra? En fråga som det tar åtskilliga lyssningar att bena ut. Den här skivan är inte fullt lika lättillgänglig som den förra och hitlåtarna inte alls lika påtagliga, men Prahls röst är som klippt och skuren för det här stuket. Han sjunger med känsla, väldigt mycket känsla rent av. Så ja, det här är nog trots allt lika bra som det var senast det begav sig för fotbollssonen.

En lustig sak med plattan är (förutom den snygga kopplingen mellan inledande Five Minutes Of Fame och avslutande Skelter Wheel) är att de allra främsta låtarna placerats längst bak på vaxet. Soundtrack Of My Life (spår sju), Same Mistake (spår åtta) och Hibernation (spår nio) är de i särklass vassaste bitarna. Det närmaste Prahl kommer hits på den här plattan. Om det finns någon tanke bakom det eller helt enkelt bara slumpar sig så att jag gillar avslutningen bäst är ett frågetecken, men det är en hejdundrande avslutning. Verkligen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner