Joyzine.se


Recension - Skiva

The Amazing
S/t, 2009
Skivbolag: Fashionpolice Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-17
Hemsida: www.theamazing.se

The Amazing har visst blivit uppskrivna med superlativer lite här och var för sin debutsingel, inte minst av allas vår poptidning Sonic. Det var av just den anledningen att de lägger ner spaltmeter och hejdlöst pretentiösa ordflöden på att hypa sådant här som fick mig att sluta prenumerera på tidningen. Ambitionen att skriva utstuderat positivt om minimalistiska lite svåra grejer tycktes för mig ta överhanden framför god recensionsunderhållning och intressant bredd. En avsikt att skapa elitistiska skikt är aldrig särskilt kul.

Denna bitska inledning innebär inte att jag fullständigt vill ta hedern av The Amazing (jag menar något speciellt måste de ju ha när till och med surbullen Dan Backman på Svenskan skrivit positivt om dem). De har sina stunder helt klart. Men så fantastiskt som ryktet vill göra gällande är det långt ifrån. Snarare är The Amazing musik för en smal och väldigt begränsad skara människor.

Alla kan förstås lyssna och ingen kommer vända orkestern ryggen i aversion. Men när de så lågmält det bara går svänger sig från psykedelia till popballader till smygjazz krävs det en viss typ av ”svår” person för att följa med. Jag är inte en sådan. Jag diggar några av de rakare popspåren, men tycker det blir jobbigt introvert när The Amazing vill sväva ut på ett så minimalistiskt sätt som möjligt.

På något sätt känns det som att det ska vara lite märkvärdigt (den exakta beskrivningen av Sonic för övrigt). Att sätta sådant tänk framför ambitionen att skapa så bra låtar som möjligt vinner inga poänger hos mig. Men så tillhör jag ju heller inte kretsen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Amazing (2011-01-01)
The Amazing Bryatollah Ferrarys (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner