Joyzine.se






Recension - Skiva

The Amazing
Wait for a Light to Come, 2010
Skivbolag: Fashionpolice Records
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-05-21
Hemsida: myspace.com/theamazingswedes

The Amazing, som en så kallad supergrupp, har råd att experimentera och göra sig flummiga. Något annat från dem skulle bli en besvikelse. Man lyssnar inte på dem om man inte vill bli bortförd på långa instrumentala vandringar, eller vackert invaggad i smekande röster vars ord egentligen inte spelar någon roll. Man sätter inte på deras mini-cd om man inte är beredd att låta skivan gå varv efter varv, inte för att du blivit beroende, utan för att det är det som krävs för att den ska komma till sin rätt.

"Wait for a light to come" kan tyckas mörk på ytan men det är ljuset de vill åt. Och en mer passande titel kan kanske inte sättas för ett album som detta. Det kräver verkligen sina lyssningar. Sin väntan. Men till slut inser man hur varsamt de berikat en med sex självständiga men också vackert sammanvävda spår där de låtit visa hur musikalitet kan ta plats och ge nya vyer. När du väl insett det, DÅ spelar du den för att du blivit beroende.

Sen kan experimenterade kännas mer lustfyllt än det här. Jag skulle önska att Christoffer Gunrup, Reine Fiske, Johan Holmegard och Fredrik Swahns glädje till musiken kom fram tydligare. Nu får man dra den ur dem. Men The Amazing förtrollar helt enkelt mer än vad de charmant drar blickarna till sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Amazing (2011-01-01)
The Amazing bryatollah Ferrarys (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner