Joyzine.se


Recension - Live

Arctic Monkeys
Way Out West, Göteborg
2009-08-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.arcticmonkeys.com

Visste du att hemliga Arne (”Tjenare alla monsterdiggare!”) spelar trummor i Beirut? Eller att Philip Seymour Hoffman (alternativt Jabba the Hut) plinkar orgel med Band of Horses? eller att Zinedine Zidane extraknäcker som musiker bakom Amadou & Mariam då? Nej, så är det ju förstås inte på riktigt, under Way Out West-festivalens gång märkte jag att jag utvecklat en talang för den roliga sektionen ”lika som bär”. Första platsen? Det faktum att både Harry Potter och Ron Weasley spelar gitarr i Arctic Monkeys!

Nog har de gått och blivit långhåriga, ungtupparna i Arctic Monkeys, men spela kan de sannerligen. Som sista akt på Flamingoscenen, och tillsammans med Fever Ray sista akten under fredagen, en dag som måste ses som den bästa konsertdagen i modern tid, visar Alex Turner med manskap hur en slipsten verkligen ska dras. Det är snortight, kaxigt och extremt underhållande. Så länge de spelar vill säga. Taffliga smådryga mellansnack kan man gott vara utan.

Artctic Monkeys slog igenom med dunder och brak till tonerna av rivigt catchiga I Bet You Look Good On The Dancefloor, och som de spelar den låten ikväll skulle man fortfarande kunna tro att låten är sprillans ny och att de arktiska aporna är fyllda till bristningsgränsen av stolthet och inte vill något hellre än att visa upp den för så många som möjligt. Så kan man å andra sidan säga om alla låtar som spelas i kväll, bandet är sannerligen på tårna. Så länge de spelar vill säga. Långa väntetider mellan låtar kan man gott vara utan.

”Humbug” är namnet på kommande albumet och Crying Lightning är första singeln ut. Låt mig säga så här, det bådar gott inför framtiden. Arctic Monkeys känns fortfarande ”fräsch”, det finns inget annat ord som egentligen passar in. Det är knixigt, utmanande och lekfullt, samtidigt som det är rakt, rått och träffsäkert. Med lite bättre koordination mellan låtarna hade det varit fenomenalt, nu blir det bara… fantastiskt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2013
Arvikas vassaste band 2007
Arctic Monkeys (2013-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Jonas, 2009-08-30 11:25:59 (81.229.47.26)

4/5 kan jag inte hålla med om. Sångaren gick runt och småsnackade med bandet i lååånga pauser mellan låtarna. Ytterst divigt. Samtidigt kändes deras sound alldeles för monotont för en så lång spelning, med deras material hade de kunant göra en mmycket mer varierad spelning. Väldigt besviken. 2/5. Knappt godkänt.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner