Joyzine.se


Recension - Live

God Among Insects
House of Metal, Umeå
2008-02-16
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-02-19
Hemsida: www.godamonginsects.net


Mitt förhållande till God Among Insects är i stort sett obefintligt. De tillfällen jag faktiskt hört bandet kan nog räknas på ena handens fingrar, och jag har uteslutande varit besviken på vad jag hört. Men en god vän håller dem väldigt nära hjärtat och jag kände mig nästan skyldig att se dem för hans räkning, och att det var bandets avskedskonsert gjorde inte direkt beslutet svårare.

Det första som slår mig när spelningen är igång är hur extremt bra sången är. De gånger jag hört bandets skivor har jag tyckt att den varit rätt dålig, men här gör Emperor Magus Caligula (Dark Funeral) ett hästjobb och det märks att han varit i branschen ett tag. Det är som om hans stämband är en port till helvetet där en stor zombiekör vrålar ut sina livsöden. När jag åter fått fötterna på jorden kastas jag lika fort upp i luften igen av Tobben Gustafssons (Vomitory) extraordinära trumspel. Det går fort, det är tajt och framförallt är det varierat. Det svänger på ett sätt jag aldrig hört den här typen av döds svänga förut.

Slagen tar aldrig slut – enastående Fucked by the Dead får mig helt ur balans och jag kan inte annat än kapitulera inför God Among Insects självklara zombiedöds. Bandet visar definitivt var gravstenen (jo, de hade sina gravstenar på scen) ska stå och det är helt enkelt inget jävla trams. Det enda negativa med konserten är den dåliga uppslutningen, men man kan knappast beskylla bandet för alla dårar som valde att gå på Candlemass istället för det här. Your loss!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Ajje, 2008-02-23 23:38:55 (81.8.203.142)

Grym spelning, utan problem 4/5, snudd på fullpott! Känns vemodigt att det var sista gången jag fick se dem :( Kommer det ingen video från denna spelning vet jag inte vad jag tar mig till. Uuuuuhr - Nazuuuur!!!

Johan, 2008-02-22 14:06:51 (130.240.222.39)

Under spelningen var jag upptagen med att njuta men såhär i efterhand känns det jävligt trist att aldrig mer få se dem..

Evil, 2008-02-21 20:34:47 (89.160.48.166)

Kände du lite sorg i hjärtat under spelningen?? Jag blev lite sorgsen när jag tittade på gravstenarna. Jag sörjer sällan dödsfall, men det här känns/kändes lite fel... Kanonkonsert och lätt 4/5

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner