Joyzine.se


Recension - Skiva

The Chant
A Healing Place, 2012
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-25
Hemsida: www.thechant.net

Sorgsna rockpojkar från Finland. Inte känns väl det möjligtvis bekant?

Nu ska jag inte sitta här och vara raljant, men The Chant känns som en så urtypiskt finsk produkt att det nästan blir löjligt. Gruppen är så där deppig som bara finska rockband kan vara och produktionen är kliniskt tillsnyggad på ett sätt som finnar för de mesta brukar sträva efter när de ska spela rock.

Det som skiljer The Chant från sina landsmän, eller i alla fall merparten av dem, är att det på ”A Healing Place” knappast handlar om några radiodängor utan långt utdragna låtar som liksom svävar fram på moln och aldrig vill ta slut. Bolaget väljer att kalla det för progressivt. Well, om det räcker med att skriva långa låtar för att vara ett progressivt rockband så okej, men annars måste man lägga till ett ”smyg” eller ”light” framför den beskrivningen. The Chant är synnerligen lättillgängliga och blir därför enformiga i all sin dysterhet när kompositionerna tillåts sväva iväg alldeles för långt.

Bolaget nämner också Anathema och A Perfect Circle som lämpliga referenser. Det finns kopplingar, det kan inte förnekas, men The Chant står de två föregångarna långt, långt efter. De är nämligen inte mer än ett gäng dystra finnar som skriver för långa låtar. Visserligen snyggt förpackade, men knappast särskilt mycket mer än så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner