Joyzine.se


Recension - Live

Crystal Castles
Hultsfredsfestivalen
2011-07-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-16
Hemsida: myspace.com/crystalcastles

Det borde vara fantastiskt. Ljusshowen är snudd på magnifik, röken riktigt delikat och Alice Glass krälar hängivet längst fram på monitorerna. Dessutom är Untrust Us en alldeles fantastisk låt.

Men kanadensarna slaktar sin hitlåt fullständigt. I ett försök att göra den till en suggestiv sak strippar de den på all den melodiösa briljans som gör den till en dansgolvsvältare av stora mått. Kvar blir bara ett tungt basdånande, som förvisso värmer bröstkorgen på ett skönt sätt, men som fullständigt saknar finess. Dessutom är den bärande sångslingan förinspelad.

Lite samma omdöme gäller hela Crystal Castles framträdande. Det finns en oändlig potential i gruppens på skiva så välsvarvade dansmusik. Gruppen vill helt enkelt för mycket. När det kommer till det rent visuella och till arbetet på scenen lyckas de ordentligt, men musikaliskt faller alldeles för mycket mellan stolarna. De har helt enkelt inte fingertoppskänslan att överföra sin musik till liveformatet.

Inne på en trång klubb är jag övertygad om att historien hade varit en helt annan, men på Hultsfreds största scenbyggnation kommer bandet bort lite trots att de drar en för den här festivalen sett ganska stor publik. Då hjälper det inte att Untrust Us borde vara en grym låt och att Alice Glass är en kaxig och duktig frontkvinna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2011
Årets bästa skivor 2010 enligt Alexander Hellgren
Crystal Castles (2010-07-31)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner