Joyzine.se


Recension - Live

The Hellacopters
Arvikafestivalen
2008-07-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.hellacopters.com

Det kommer att gå inflation i mina höga betyg, för banne mig om det inte är dags att dela ut ytterligare ett toppbetyg på Arvikafestivalen, och då är vi knappt halvvägs in i spektaklet! Hellacopters på avskedsturné, det här var en av festivalens riktiga ”måste”-spelningar, trots att jag sett bandet lira ungefär lika många gånger som jag årligen träffar pappas del av släkten (det vill säga alldeles för många gånger). Men vilken spelning sedan, att säga att bandet slutar på topp är knappast en överdrift.

På något sätt känns det som om Nick Royale, Strängen, Bobba Fett, Robban Eriksson och Kenny Håkansson varit en del av det svenska musiklivet sedan tja, musiken uppfanns, men så är det givetvis inte. Att de åtminstone har haft en stor påverkan på hur många garageband låter idag, det skulle väl knappast någon säga emot (även om de själva bara skulle hävda att de återinförde gamla grejer som redan ”uppfunnits” en gång i tiden av band som The Stooges och MC5).

Hur summerar man en alldeles lysande rockkarriär då? Genom att bjuda på den snortightaste liveshowen på den här sidan Atlanten till att börja med. Alla de klassiska hitsen är med, Hopeless Case Of A Kid In Denial, No Song Unheard och Toys And Flavors från ”High Visibility”, Hellacopers kanske vassaste platta, men självklart pytsar helikoptrarna spelningen med alster från hela sin karriär. Som en liten extrabonus får bandet dessutom finbesök mot slutet av giget då en viss Andreas Svensson sällar sig till sina forna bandkamrater.

Uppmaningen Gotta Get Some Action (Now!) låter snudd på onödig, om det är något det har varit gott om spelningen genom så är det just action, men låten är en modern klassiker; och att ha fått se Dregen återigen lira tillsammans med The Hellacopters är som att få vara med när cirkeln sluts. Tack grabbar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dundertåget
Way Out Wests vassaste band 2007
The Hellacopters (2001-01-01)
The Hellacopters (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner