Joyzine.se


Recension - Skiva

bob hund
10 år bakåt och 100 år framåt, 2002
Skivbolag: Silence Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-27
Hemsida: www.bobhund.nu

bob hund firar sitt tioårsjubileum med en samling innehållandes singelbaksidor. Ett i mitt tycke bra sätt att göra flera härliga melodier mer lättillgängliga. Som bonus medföljer dessutom en livecd inspelad på Notting Hill Arts Café i London.

Många av skåningarnas singelbaksidor är inget annat än regelrätta hits. Säg den människa som kan värja sig mot Ett fall och en lösning! Bättre låt får man faktiskt söka med ljus och lykta efter. Att en livefavorit som Istället för musik: förvirring inte platsat på ett album är en gåta, här erbjuds den dock i härligt skick.

Tyvärr blir 19 lite lätt obskyra låtar några för mycket. Vissa kompositioner känns allt för trötta och hade lika gärna kunnat stanna kvar på sina singlar. Men ska det vara en singelsamling ska ju allt vara med. Reinkarnerad exakt som förut och Hörlurar är dock ytterligare två gosiga bob hund-smekningar som bör nämnas.

Om huvudskivan inte lyckas engagera rakt igenom gillar jag liveplattan betydligt bättre. bob hund är som bekant ett av Sveriges allra främsta liveband, att fånga deras energi på skiva torde vara ganska dödfött. Framförallt som deras show är i högsta grad visuell, med Tomas Öberg som galen frontman. Faktum är dock att den här inspelningen är utomordentlig. Plattan lyckas på ett bra sätt illustrera hur underbart bandet är när det exploderar på scenen. Att herr Öbergs långa och oftast underhållande mellansnack inte klippts bort är också ett stort plus. Det brukar annars vara ett problem med livedokument.

Det kanske låter som en fånig gammal klyscha, men ska du ha en liveplatta ska du ha den här! Som ensam plastbit hade betyget varit självskrivet. Som den dubbel det nu är blir det dock ett snäpp lägre. För min del ser jag gärna bob hund på scenen i ytterligare 100 år.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bli aldrig som oss, bli värre
Vi är blott våra relationer
Bob Hund (2009-07-29)
bob hund (2002-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner