Joyzine.se


Recension - Live

Bob Hund
Putte i parken, Karlskoga
2009-07-29
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-07-30
Hemsida: www.bob-hund.com

Det här är party. Det här är vad som ger ordet ”show” en ny mening. Vi snackar inte svindyr rekvisita (det närmsta vi kommer rekvisita denna kväll är en perverst ful Zorro-mask som sångaren Thomas Öberg satt på ansiktet), vi snackar inte explosioner och konfetti och vi snackar inte stela backingtracks. Det här är på riktigt. Tycker du som jag, att Bob Hunds sound är lite för utflippat för att vara direkt njutbart i cd-formatet så kommer du nog, precis som jag, istället inse bandets stora styrka som liveaktör.

Öberg kastar sig runt som en orangutang på droger, klättrar i ställningarna och kastar mickstativ och stolar all världens väg. Under mitten av konserten får han för sig att bygga ett stort berg av högtalare som han försöker balansera på. Det ser nästan lite otäckt ut och gång på gång slutar det med att han får ge vika för sina mentala spärrar, vilket kanske är tur. Killens våldsamma scenframträdande har ju trots allt kostat honom en och annan benfraktur tidigare. De övriga medlemmarna har ett lite mer reserverat scenspråk, men det gör ingenting. Öberg öser tillräckligt för allihop.

Där bandets låtar inte alltid lyckas övertyga mig till max är det istället utsrålningen, det galna scenframträdandet och den ofattbara energin bandet levererar som får mig att fullständigt kapitulera. Om inte det här är underhållning så vet jag inte vad som är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

I Are Droid
The Sweet Serenades
bob hund (2011-07-07)
bob hund (2010-05-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner