Joyzine.se


Recension - Demo

Prematur
Demo 2004
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-01-11
Hemsida: www.prematur.info.se

Begreppet demo är väldigt brett om man tänker efter. Inom det ryms allt från professionella studioproduktioner till svinkassa replokalsinspelningar. Band bestående av gamla fullblodsproffs så väl som osnutna ungdomar. Den enda gemensamma nämnaren är att det är band utan skivkontrakt, vilket i sig inte säger något om kvaliteten på musiken. Ett skivkontrakt är något Askersunds Prematur aldrig någonsin kommer kunna ro hem med ”Demo 2004”. Jag hoppas innerligt för gossarnas egen skull att de inte skickat runt inspelningen till olika A&Rs. De skulle bli utskrattade.

Jag blir ibland anklagad för att vara för ärlig, men jag kan inte låta bli och därmed måste jag självklart öppna hjärtat även angående Prematur. Varför skulle då det här bli gjort till åtlöje hos skivbolagen? Först och främst säger de att de inte bryr sig om ljudet på en demoinspelning, men det gör de (så vida det inte rör sig om exceptionellt bra musik eller en redan etablerad artist). Prematur har en produktion som låter kakburk. Framförandet måste vara tight och stråla av självförtroende för att en A&R ska bli intresserad. Prematurs demo är stundtals otight och svajig. Det värsta är dock att de sjunger rejält falskt och att leadsångaren låter som om han är rädd för mikrofonen.

Självklart måste även låtmaterialet vara starkt och tilltalande. Prematur är inte jättetråkiga, men deras punklåtar behöver både en och två genomgångar för att bli skivdugliga. Rådet till Prematur blir alltså: kom tillbaks om några år när ni växt till er och hittat rätt med musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Prematur ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner