Joyzine.se


Recension - Skiva

Quelles Paroles
Push (ep), 2011
Skivbolag: Electric Fantastic Sound
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-28
Hemsida: www.quellesparoles.com

Jag har en tveeggad inställning till synth. Å ena sidan kan jag tycka att de där svårmodiga luggarna med fäbless för Tyskland och gammal elektronik som varje sommar ställer sig på scen i Arvika kan vara ganska larviga. När det blir för utstuderat märkvärdigt drar jag snabbt öronen åt mig. Å andra sidan är jag väldigt svag för suggestivt pumpande bas och elektroniska melodislingor när det kombineras med högtravande sång på ett sätt som tycks ha ett större syfte än att bara passa in i synthmallen. Svårt att förklara, jag vet, men det är så som det ligger till.

Quelles Paroles är ett väldigt bra exempel på det senare. Epn ”Push” är en uppvisning i snygg synth. Stämningarna är skumma, kopplingen till pop tydlig och sången tillräckligt tilltalande för att det aldrig ska bli larv av det hela. Men framförallt drivs de fyra kompositionerna (och två delikata remixer) framåt av ett taktfast och rytmiskt komp som tilltalar. Det är kargt och ruffigt, men ändå inbjudande.

Hela ”Push” tilltalar förstås, men längst upp bland favoriterna parkerar Purify och inledande Terms of Alloy. Där visar Quelles Paroles upp essensen av juste synthpop och jag önskar att det här hade kunnat vara mer än bara en snabbt avverkad ep.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner