Joyzine.se


Recension - Live

Jenny & Johnny
Where The Action Is, Göteborg
2011-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2011-06-29
Hemsida: www.jennyandjohnnymusic.com

Det är djävulusiskt varmt i Azaleadalen i Slottsskogen. Trots att det rör sig om skog och dal är det svårt att hitta skuggplats. Fast den som klagar ska ha smisk på knogarna med en trälinjal, det är knappast så att solen skämmer bort oss med värme under resterande delar av året, dessutom är det ett medicinskt konstaterat faktum att värme lämpligast avhjälps med en visit till närmaste öltält.

Och vad passar dessutom bättre när det gäller Jenny Lewis och Jonathan Rice än just solsken? Solsken, Highway 61 och öppen kärra – så låter det när Jenny och Johnny sjunger och spelar för oss.

Jenny Lewis behöver ingen närmare presentation, det räcker med att lyssna på valfri platta med LA-baserade Rilo Kiley för att veta att den här damen har klass. Jonathan Rice är amerika-skotten som gått i Jesuitskola, porträtterat Roy Orbison i grymma ”Walk The Line” och även när tid ges komponerar musik i diverse sammanhang (med diverse sammanhang menas bland annat Elvis Costello och Jenny Lewis när hon kör under eget namn.). Ja, dessutom delar de säng sedan en tid tillbaka. Och det märks, är det något som lyser genom i dagens solskensspelning så är det en trivsel och välbefinnande hos samtliga inblandade.

Passande nog heter debutskivan ”I'm having fun now” och spelningen med Jenny & Johnny är festivalens feel-good-spelning – enkelt och medryckande. Kulmen nås i den ärtiga och snärtiga Scissor Runner, men låt er inte luras, duon sitter inne med en hel drös fina poppärlor, en bättre lämpad vitamininjektion för fortsatt festivalande än Jenny & Johnny på årets Where The Action Is kan man knappast få. Lagom när det är som allra bäst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Where The Action Is 2011

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner