Joyzine.se


Recension - Live

Them Crooked Vultures
Peace & Love, Borlänge
2010-07-01
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-07-02
Hemsida: www.themcrookedvultures.com

Den stjärnspäckade supergruppen Them Crooked Vultures (som har med sig Alain Johannes som gitarrist nummer två vid livespelningar) består som bekant av Nirvana- och Foo Fighters-bekante Dave Grohl som trummis, gitarristen och sångaren Josh Homme känd från bland annat Queens of the Stone Age och Kyuss och den legendariske Led Zeppelin-basisten John Paul Jones. Med medlemmar av den kalibern förväntar i alla fall jag mig något alldeles extra och unikt. Men Them Crooked Vultures färska debutalbum låter bara som ännu en Queens of the Stone Age-kopia i mina öron, vilket är lite av en besvikelse.

Att det låter mycket som Josh Hommes nuvarande huvudband är kanske inte så konstigt med tanke på att han sköter merparten av sången i båda banden och att han också är den drivande låtskrivaren.

Nog skrivet om jämförelser med andra band nu. Them Crooked Vultures är ju givetvis bra, liksom allt annat som de här männen har varit inblandade i. Men på det stora hela blir det lite segt och tröttsamt på något sätt, man vill som jag nämnde tidigare ha något alldeles extra och det där lilla extra kommer aldrig tycker jag. Kanske kommer det på en eventuell uppföljare till den självbetitlade debutplattan, men idag räcker det inte riktigt hela vägen fram till den magiska spelning som jag hade hoppats på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner