Joyzine.se


Recension - Skiva

Hell Within
Shadows of vanity, 2007
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-15
Hemsida: www.hellwithin.com

Jag kan inte tro annat än att skivbolaget Lifeforce blev ytterst besviket när Hell Within kom dragandes med mastern till ”Shadows of vanity”. För några år sedan signades ett kontrakt som tillät bandet full konstnärligfrihet och gav upphov till albumet ”Asylum of the human predator”. En tämligen anonym historia som helt saknade originalitet (även om dåvarande trummisen Brian Joyce envist försökte påskina motsatsen när jag intervjuade honom inför releasen), men där fanns ändå spår av något som skulle kunna bli något. Frön sådda för att blomma ut.

Jag tror att Lifeforce hoppades på de där fröna. Att Hell Within på sin uppföljare skulle ha hittat rätt med sitt sound. Istället har de förfallit helt. Rasat rätt ner i anonymitetens och ointressets träsk. Och Lifeforce-tyskarna måste marknadsföra en skiva som inte alls har någon kvalitet som om den var fantastisk. Tro mig, inte ens tyskar kan tycka att ”Shadows of vanity” är särskilt lysande. Bland alla goda släpp Lifeforce stått för de senaste åren har det slutligen dykt upp en ful ankunge.

Ingen musikstil blir tråkigare i standardutförande än amerikaniserad metalcore. Matthew McChesny skriker och gnolar, nyförvärvet Derek Jay pryglar baskaggar så det står härliga till och firman Tony Zimmerman/Isaias Martinez matar sina guror med både fläskriff och projektilsolon. Men här finns inget hjärta, ingen själ och framförallt, inga låtar!

Hell Within kan mangla i timtal, med så här anonymt låtmaterial kommer de ändå aldrig att hitta fram till mig. Det räcker som bekant inte med att bara spela, man måste ha något att säga också. Lifeforce har nog börjat förstå att de gjort en felsatsning. Så mycket för den konstnärliga friheten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner