Joyzine.se


Recension - Live

Deathstars
Arvikafestivalen
2008-07-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.deathstars.net

Deathstars har alltid känts som ett band med ett bra koncept, men som aldrig lyckats förlösa sina låtar ordentligt. Debuten ”Synthetic Generation” hade några bra låtar precis som efterföljaren ”Termination Bliss”, men mer än så har det aldrig blivit. De har framstått som ett band som lever mer på yta än på kvalitet.

Efter att ha beskådat orkestern i Apollo-tältet är det ett intryck som är än mer cementerat. Vad som spelas upp inför mina ögon är någon form av krystad rockshow baserad på halvtaskig musik och överdriven fåntrattsattityd. Det är okej för metalband att spela över och skapa utstuderade scenkaraktärer, men Deathstars gör det till en sådan gräns att det bara blir löjligt. Frontmannen Andreas ”Whiplasher Bernadotte” Bergh är så krystad och konstlad i sitt sätt att tala och hela sin scenperson att jag nästan står och skäms för mig själv. Särskilt bra sjunger han för den delen inte heller.

Att beskriva orkesterns musik som industriglam eller industrisleaze känns den här natten som synnerligen träffande. Bandet ser ut mest som ett gäng liksminkade sleazerockare och i sann sådan anda åker plaggen av och blottar fler och fler bara bringor på scenen ju längre spelningen lider. Det är kroppar som inte ser så där väldigt friska ut. Också det så klart helt i anda med stilen och imagen gruppen spelar ut. Vad passar då bättre än att sista låten innan det är dags för ett kort ganska oengagerat extranummer blir Cyanide?

Det blir helt enkelt för mycket spektakel för att jag ska kunna njuta av Deathstars. Hade materialet varit en aning starkare hade det förmodligen varit enklare att ha överseende med den utstuderade imagen, men nu blir det för mycket av det goda. När Berg lämnar scenen med några högtravande och som de uppfattas sarkastiska ord om att Arvika är den mest alternativa festivalen i Sverige vill jag bara i sann gnällkärringsanda säga åt honom att kasa upp byxorna. Det säger ganska mycket om hur lite Deathstars når fram till mig denna natt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2008
Årets bästa skivor 2009
Deathstars (2009-02-06)
Deathstars (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner