Joyzine.se


Recension - Skiva

Deathstars
Synthetic generation, 2002
Skivbolag: LED Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-06
Hemsida: www.deathstars.net

Rammstein? Nej, det är gamla Swordmaster som bytt kostym och musikalisk inriktning. Black metaltongångarna har hamnat på hyllan och tung industriell blip-blop metal à la Tyskland har plockats fram i dess ställe. Inte konstigt att man associerar till Rammstein när "Synthetic Generation" spinner loss. De tunga riffen och den djupa stämman påminner nästan fånigt mycket om de toner som produceras av de tyska pyromanerna.

Även om musiken inte bjuder på något vi inte hört förut är de teatraliska tongångarna stämningsfulla och i flera fall riktigt spännande. Till en början låter skivan tämligen platt och ointressant, men som med så många andra skivor lyfter den med antalet lyssningar. Gitarrtyngden kompletteras bra av blip-blopljud i stil med dem farbror Tägtgren frammanar i sitt soloprojekt Pain. Blandningen av ljud ger låtarna en mörk drivkraft som effektfullt kontrolleras av vokalisten Whiplasher.

Trion New dead nation, Syndrome och The rape of virtue lyser klarast i den här samlingen av industri/gothkompositioner. Jag uppskattar stilbytet och tycker att Deathstars fått till en helt klart godkänd platta, även om det stundtals låter lite för mycket som om låtarna byggts enligt kända mallar. Lite för förutsägbart.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2008
Årets bästa skivor 2009
Deathstars (2008-07-05)
Deathstars (2009-02-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner