Joyzine.se


Recension - Skiva

Death From Above 1979
Romance bloody romance, 2006
Skivbolag: 679 Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-11
Hemsida: www.deathfromabove1979.com

Death From Above 1979 samlar remixer och b-sidor på en och samma skiva och det blir precis så ljummet och småtrist som man hade kunnat förvänta sig. Skivor med ”svårt” material brukar sällan vara särskilt upphetsande, speciellt inte när det handlar om ett band som bara har ett regelrätt skivsläpp i bakfickan.

”Romance bloody romance” har några riktigt vassa spår, men överlag är den bara upprepande och långtråkig. Inte särskilt många av remixerna är att lyfta på ögonbrynen över och hur kul är det när Black history month dyker upp inte mindre än fyra gånger? Dessutom i versioner som inte skiljer sig monumentalt mycket från varandra. Även Romantic rights dyker upp fyra gånger, vilket innebär att av tretton spår hänger åtta ihop i en stor klump.

Det blir bara trist att lyssna på ”Romance bloody romance”. Det är en skiva enbart för de mest anala samlarna. Ett sådant faktum som att skivans bästa spår, en remix av Blood on our hands, bränns av som spår två understryker bara skivans monotona tristess.

All heder åt Jesse F. Keeler och Sebastien Grainger när de står på scen och framför sin slammerrock med enbart bas och trummor. Men den här samlingen doftar enbart skivbolagsprofit och cynism.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2008
Ett år med Joyzine
Death From Above 1979 (2005-08-13)
Death From Above 1979 (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner