Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Punkjävlar…en hyllning till Eddie Meduza, 2005
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-08-30
Hemsida: www.eggtapes.se

En tribute-platta där diverse mer eller mindre kända punkslynglar tolkar Eddie Meduza låter på förhand inte direkt upphetsande och det är det i realiteten inte heller. Meduza hade ett alldeles för ojämnt material, precis som de deltagande orkestrarna skiftar starkt i kvalitet. Vissa prylar på den här samlingen är småkul, men majoriteten är bara jobbiga.

Mimikrys version av Kuken står på Mats Olsson, med en ironisk passning till Sveriges mest gothsnyftande punkskribent Mikael Sörling är högkvalitetspunk. Tyvärr det enda riktigt musikaliskt imponerande verket på plattan. Övriga pluspoäng renderas snarare på grund av roligt framförande. Mera brännvin som här framförs av Pir 59 är förstås en genombra låt som det inte går att misslyckas med och Volvo framförd av The Wackos är en frisk fläkt. Mer trist är det då med Sten & Stalin (Såssialdemokraterna) och De Lyckliga Kompisarna (Punkjävlar) som kommer med, med ytterst gammalt material.

Det mest frapperande är dock att ännu en Meduza-samling släpps lös utan den förträffliga melodin Juledukarna. Utan konkurrens det bästa Eddie någonsin spelade in. Men jag verkar uppenbarligen vara tämligen ensam om den uppfattningen. Synd är ordet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2008-01-01)
V/A (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


syltas, 2008-02-16 18:47:02 (83.227.34.85)

Aaah, förträffliga juledukarna!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner