Joyzine.se


Recension - Skiva

Little Gang
Half of Everything, 2011
Skivbolag: Control Freak Kitten Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-14
Hemsida: www.wearelittlegang.com

Med vårt lands i särklass sämsta årstid börjar också referenser till ”höstmusik” ramla in i skivrecensioner både här och var. Det är helt logiskt och jag är en minst lika stor kålsupare som många andra när det kommer till det här fenomenet. Viss musik passar ju på något sätt in i det där ruggiga som nu omsluter oss.

Little Gang är ett typiskt sådant band.

Tillsammans med en rad kända svenska popansikten har amerikanen Jacob Snavely spelat in i källarvalv och vardagsrum och påtat ihop alltihop till ”Half of Everything”. En skiva med släpande, suggestiva popmelodier som liksom lierar sig med den fuktiga luften och de mörka eftermiddagarna som hösten bjuder och på så vis skapar stora stämningar.

Det tar ett tag innan musiken sätter sig, men när man väl börjar få grepp om skivan finns en hel värld av spännande lager att utforska. Här är det knappast tal om några hitlåtar. Snarare lunkande bitar där små intrikata detaljer tillåts skapa nyanser i låtarna och där stämningen är ganska låg. På ett positivt sätt.

Snavely, som även känns igen från Dag för Dag, har en reflekterande ton i rösten när han sjunger och den gör också sitt till för att göra det här till ett riktigt intressant album (något jag inte alls tyckte när han luftade strupen i sitt omnämnda andra band).

Det är dystert, men sådan är ju också hösten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner