Joyzine.se


Recension - Skiva

Cowboy Prostitutes
Swingin’ at the Fences, 2008
Skivbolag: Nicotine Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-06
Hemsida: www.cowboyprostitutes.net

Frontmannen Luca Isabelle ser ut som en bortkommen morfning mellan karaktärerna Vincent Vega och Butch i förstklassiga filmen Pulp Fiction och sitter på röstresurser som landar någonstans mittemellan Jocke Berg från Hardcore Superstar och Wednesday 13. Fantastiskt coolt med andra ord och Cowboy Prostitutes visar sig lyssning för lyssning vara betydligt mer än ett av alla standardmässiga svenska sleazegäng.

På ”Swingin’ at the Fences” finns lite av allt, utan att det blir ett urvattnat smörgåsbord av det hela. Cowboy Prostitutes kan sin sleaze och svenska actionrock utan och innan och mixar upp den med stänk av punk. De vågar trycka extra hårt på distpedalen och lirar med stor pondus genom precis hela den Dan Swanö-mixade plattan.

Jag var en aning tveksam på förhand, det ska erkännas, men den här gruppen vinner mig utan några som helst problem. Inte bara för att de använder ingredienserna utan att det blir korkad genrekliché av det hela, utan också för att refrängerna är formidabla rätt igenom. Jag vill bara sträcka mig efter en öl, rusa ut i solgasset och röja när Luca Isabelle tar ton.

Samtidigt finns nyanserna här. Inget band mår bra av att flasha kuken genom en hel platta och det har Cowboy Prostitutes insett. De kryddar sina melodier med smart tangentklinkande och gläntar på dörren till bluesen. Down the drain skulle rent av kunna vara ett spår från The Hellacopters avskedsplatta…som ju visade sig bli en covervariant istället. Har ni letat efter den felande länken mellan amerikansk sleaze och svensk actionrock kan ni mycket väl vara något på spåren med Cowboy Prostitutes.

Sedan är det bara att beklaga att orkestern dumförklarar både sig själva och sin publik genom att arbeta under ett så ofantligt klichéartat bandnamn. Musiken på ”Swingin’ at the Fences” är alldeles för stark för att behöva sänkas ner bland genrens lågvattenmärken i jakt på uppskattning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cowboy Prostitutes (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner