Joyzine.se


Recension - Skiva

Cowboy Prostitutes
Let me have your heart, 2009
Skivbolag: Sunny Bastards
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-25
Hemsida: www.cowboyprostitutes.net

Senast Cowboy Prostitutes kastade sin musik över mig, i maj förra året, tog de mig med storm. Bakom alla träliga klyschor och ett uselt bandnamn visade de hur riktig rockmusik ska liras och höll sig på så sätt kvar i cdspelaren en ganska bra bit in på sommaren. ”Swingin' at the Fences” hade både smuts under naglarna och tjusiga melodier samtidigt som den svettiga energin fungerade som röd tråd genom plattan. Det var kort och gott rock som den ska spelas.

Den här gången är det betydligt svårare. Nu har Örebroensemblen frontad av rockdrägget Luca Isabelle plötsligt förväntningar att leva upp till och de klarar jobbet så där. Jag ska inte vara magsur, ”Let me have your heart” är en bra rockplatta som bygger vidare på vad gänget gjorde på debuten, men den når inte riktigt upp i samma klass. Förmodligen för att överraskningsmomentet är borta. Nu vet jag vad Cowboy Prostitutes går för och ställer med rätta krav på orkestern.

Elva låtar rak och okonstlad rock'n'roll är vad vi får på den här plattan. Den närmsta referensen är utan tvekan Västerås finaste rockare Psychopunch, men det går att dra tydliga paralleller till så väl Hardcore Superstar som Wednesday 13 om man så vill. Då förstår ni som kan er rock att det är så väl en hel del sleaze som en hel del klyschor inblandat när den här orkestern tar ton.

Just klyschorna är det som är mest obekvämt med Cowboy Prostitutes. Up yours är en av plattans starkaste bitar rent musikaliskt, men texten ”take all your promises and shove them up your ass”, hallå är ni vuxna snubbar eller förskolebarn? Det är lite för låg nivå på hela rockklichégrejen för att jag ska gå i taket fullständigt. Att jag ens börjar reflektera över sådana saker kan inte vara annat än ett tecken på att materialet på den här skivan är lite svagare än på debuten.

Sett som helhet har ni dock ingen anledning att titta bort från den här plattan. Rockmusiken håller betydligt högre klass än hos många andra misslyckade posörer i det här landet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Cowboy Prostitutes (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner