Joyzine.se


Recension - Skiva

Man.Machine.Industry
The devils blues...to hell and back, 2009
Skivbolag: Killing Machine Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-15
Hemsida: myspace.com/manmachineindustry

Man.Machine.Industry är det där bandet som man just bara hört talas om. Kämpar som lirat och lirat sedan 2000 och som omnämnts på en mängd ställen, men som det ändå inte blivit särskilt mycket av. Jag kan ärligt säga att gångerna jag läst om trion överstiger de gånger jag verkligen lyssnat på den.

Att försöka återge vad som stått i de där artiklarna och recensionerna är emellertid helt omöjligt och något större intryck gör inte heller musiken på den här ansträngningen. Som en blandning av ett slappt Transport League (vars frontman Tony numera bossar över en orkester med snarlikt namn som M.M.I – M.A.N) och ett profillöst Ministry. Aggro och industri utgör grundfundamenten till en solid metalsoppa. Men det lyfter aldrig.

Främst för att materialet på ”The devils blues...to hell and back” snarast beskrivs som profillöst. Kanske är det också just därför det aldrig blivit så mycket mer än småbuzz kring orkestern som aldrig riktigt lyckats hitta en fast gitarrist som blivit varaktig i sättningen. Det hörs att det finns potential i Man.Machine.Industry men sen är det stopp. Det är precis sådant som gör att man lägger en orkester på minnet utan att egentligen ha en uppfattning om dess tonkonst.

Den trista sanningen är nämligen den att det inte kommer dröja länge förrän jag helt glömt hur det här lät och bara bandnamnet skvalpar kvar i minnesbanken. Det verkar vara orkesterns öde.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner