Joyzine.se


Recension - Skiva

Zeit
S/t, 2011
Skivbolag: Ominous Recordings
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-10-27
Hemsida: myspace.com/zeittheband

Zeit gör något jag älskar: får det att låta som om de spelar lite, lite för långsamt. På sin självbetitlade kassett (!) segar de ner sitt shoegaze-malande till träsktempo och det går inte att göra annat än att älska det. Sången ligger långt bak i mixen och bara existerar, flödar fram. Det är som att färdas genom en sedan länge övergiven spökstad med kroppen full av lugnande.

Det känns onödigt att rabbla influenser från ett 90-tal med band som My Bloody Valentine och The Jesus and Mary Chain när Zeit gör allt rätt på egen hand. Låt det förflutna vara och låt Zeit vara och verka här och nu istället på sina egna meriter. Visst verkar bandet i en tydlig tradition men de snarare tillför än stjäl.

Kassett är nog det ultimata sättet att uppleva gruppen. Formatet gör det svårare att välja ut specifika låtar att lyssna på och man tvingas därför att ta till sig inspelningen i sin helhet. Det är som om de medvetet har undersökt hur man bäst upplever musiken, hur man kan få ut en maximal upplevelse ur ett utdött format. Så gräv fram era gamla bandspelare och upplev Zeit, så som de ska upplevas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner