Joyzine.se


Recension - Skiva

White Skull
The ring of the ancients, 2006
Skivbolag: SPV
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-05
Hemsida: www.whiteskull.it

Jag brukar inte vara så mycket för att citera andra, men i senaste numret av hårdrocksblaskan Close-Up (#88) skriver journalisten Jonn Jeppsson i ett recensionssammanhang, ”medioker kultur gör mig alltid lika irriterad”. Det är så rätt och framförallt är det väldigt tillämpbart på White Skull och ”The ring of the ancients”.

Nu får de stackars italienarna klä skott för en hel genre, men det kan inte hjälpas. För hur jag än vrider och vänder på genrer och musik kan jag inte komma på någon musikscen som innehåller fler medelmåttor än just heavy metal. Nog för att nu-metal, metalcore, indiepop, you name it!, inhyser miljarder gäng av efterapare, men där finns alltid något. Något som sticker ut och gör grupperna antingen hörvärda eller vedervärdiga. Heavy metal är bara statisk.

Antalet gäng som inte är bra, men heller inte dåliga och som helt saknar originalitet eller särskiljande drag går fjorton på dussinet. ”The ring of the ancients” är ännu en skiva som bara maler på. Det går att lyssna många gånger på skivan utan att en enda refräng eller detalj fastnar. Habilt instrumenthanterande, ja, men intressevärdet ligger och simmar nere på noll.

Medioker kultur är en alldeles förträfflig beskrivning av White Skull. Tillslut sitter man i förtvivlan och hoppas att sångaren ska sjunga falskt, någon spela fel eller produktionen brista. Allt för att i alla fall kunna tycka illa om skivan. Är man inte bra är det faktiskt bättre att vara rent dålig än ointressant och medelmåttig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

White Skull (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner