Joyzine.se


Recension - Skiva

Chinese Man
The Groove Sessions Volume 3, 2014
Skivbolag: Chinese Man Records
Av: Felix Lindén
Publicerad: 2014-05-06
Hemsida: www.chinesemanrecords.com

Chinese Man är, namnet till trots, ett franskt hiphopkollektiv. I år har man gjort musik tillsammans i tio år, vilket firas med en Europaturné och en ny skiva. På den nya skivan – "The Groove Sessions Volume 3" – samsa hiphopproducenter, djs och vokalister knutna till kollektivet med en mängd gäster. Gästartisterna kommer från hela världen, här finns bland annat jamaicanska reggaelegenden Johnny Osbourne, den brittiska dancehallartisten YT och den argentinska sångerskan La Yegros. Tillsammans skapar man hiphop som grenar ut sig i triphop, dub och ragga. Musiken bygger till stor del på samplingar, här finns gitarrer, stråkar, blåssektioner. Att det är så gott om samplade instrument ger skivan en organisk känsla.

"The Groove Sessions Volume 3" är tydligt oldschool, rotad i nittiotalets hiphopscen. Trots retrokänslan är musiken aldrig nostalgisk, aldrig meningslöst fast i musiken man inspireras av. Den här sortens musik har Chinese Man gjort sen starten, oldschool men ändå modern och uppdaterad. Men med tiden har kollektivet blivit bättre på det dom gör. Trots att den förra skivan, "Racing With The Sun", var riktigt bra är den här ännu bättre. Och i jämförelse med dom två tidigare Groove Sessions-skivorna framstår Volume 3 som starkare, snyggare och framförallt jämnare. Visst fanns det spår på dom tidigare skivorna som var lika bra som på den nya, men på Volume 3 kommer topparna i tät följd och inga låtar känns som ren utfyllnad.

Upplägget gör att det såklart blir lite spretigt, men trots att vokalister och producenter hela tiden byts så känns skivan på något sätt sammanhållen. Hur det än låter så låter det alltid som Chinese Man, och hur det än låter så låter det bra. Det är svängigt, catchy och charmigt. "The Groove Sessions Volume 3" är en riktigt bra skiva, och jag hoppas att den gör så att fler får upp ögonen för Chinese Man.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner