Joyzine.se


Recension - Skiva

Glöm Dä!
Grisigast i Östergötland (7”), 2010
Skivbolag: Inget Hopp Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-02
Hemsida: myspace.com/ingethopprecords

Man kan förstås inte annat än älska konceptet. Allt från det tjusiga bandnamnet till det faktum att A- respektive B-sidan betitlats ”Gate upp” och ”Gate ner” doftar humor och skön östgötsk självironi. För vad ska man med en urlöjlig dialekt till om inte använda den till att få folk att dra på smilbanden?

Glöm Dä! fortsätter lite på det humoristiska spåret när de gör en egen version av Moderat Likvidations dänga Nitad under namnet Spritad. Det är kul och någonstans begriper jag varför femtioelva olika punkbolag gått samman för att få ut den här sjuan på marknaden.

Ser man det rent musikaliskt är ”Grisigast i Östergötland” dock inte så där väldigt imponerande. Festliga titlar som Jobba supa äta skita pissa sova dö eller mp3 är fan inte punk (ja ni förstår själva vad de handlar om) döljer egentligen inget annat än finesslös kängpunk. Det manglas rakt upp och ner utan att något utöver det vanliga träder fram i brygden.

Vi är många som kan le lite igenkännande åt det här, men i grund och botten är ”Grisigast i Östergötland” inget annat än musik för dem som tror att man åstadkommer förändring genom att låsa in sig i en källare, dricka mäsk, duscha si så där varannan vecka och skrika så att ingen jävel kan höra innebörden av orden. Kängpunk för redan frälsta således.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner