Joyzine.se


Recension - Skiva

Popterror
Nu som då (ep), 2011
Skivbolag: West Side Fabrication
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-15
Hemsida: www.popterror.se

Solen har äntligen, efter månader och åter månader av kyla, börjat värma i ansiktet och jaga snödrivorna på flykten, jag har två fulla flak med billig fulöl under köksbänken och Popterror skrålar högljutt från stereoanläggningen. Finns det någon som helst anledning att inte se på framtiden med enorm tillförsikt?

Den görs väldigt sällan nuförtiden (även om gängen som försöker är så många att det inte är någon idé att ens försöka räkna dem), men få saker kan vara så upplyftande som riktigt livsbejakande popmusik. Popterror är inga fenor på sina instrument eller på att bygga låtar. Man skulle rent av kunna anmärka på att deras socialrealistiska texter tenderar att bli lite utstuderade i vissa vändningar. Men det spelar ingen som helst roll.

Vad Popterror genom fyra låtar bjuder på är nämligen total, oförfalskad spelglädje. Allt blir på något sätt helt självklart när de spelar. Redan på fjolårets ”Allt vi gjort har du glömt” spelade ensemblen mer med hjärtat än hjärnan, men ”Nu som då” tar på något förunderligt sätt ytterligare att steg längre. Kanske beror det på att låtmaterialet är aningen starkare den här gången (refrängen i Som i en dagdröm är att döda för!).

”Nu som då” är en tonsättning av känslan när tröjan kunnat kastas åt sidan, den första ölburken öppnats och vännerna är samlade i det våriga solgasset. Det är väldigt svårt att toppa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popterror (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner