Joyzine.se


Recension - Live

Amason
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-14
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-06-19
Hemsida: facebook.com/amasonason

Innan bandet går på är det tomt framför festivalens näst största scen. Det kanske inte är så konstigt när bandet bara släppt en singel, Margins. Det är dock inte vilka som helst som skall gå på scen. Bandet består av medlemmar från Idiot Wind, Dungen, Miike Snow och Little Majorette. Medlemmarnas egna band skulle lätt kunna platsa på samma scen om inte större.

Amason kliver på scenen en och en i enhetliga kostymer och öppnar med något som påminner om en jam session för att sedan ta sig in i en snygg soulballad. Låtarna andas 60/70-tal men lyckas fånga nutiden och medlemmarnas egna bands musik och influenser skapar tillsammans en härlig helhet.

Amasons konsert blir som en lugn oas mitt i hjärtat av kommunen som präglas av resestress. Runt omkring scenen bildas stora gruppen av människor som sitter på marken och njuter i solen.

Det märks att det är Sveriges indieelit på scen och allting håller skyhög kvalité. På pappret hade man höga förväntningar och de besvarades verkligen. Nu är det bara att se fram emot den stundande debut-EP:n.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2013

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner