Joyzine.se


Recension - Live

Trummor & Orgel feat. Ebbot
Popadelica, Huskvarna
2008-05-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-05
Hemsida: www.trummororgel.com

Lite trummor, lite orgel, mycket Ebbot. En enkel beskrivning av den show som sätts upp inne på Popparketten framåt natten. Duon Trummor & Orgel har i grund och botten en ganska trevlig formel där psykedelian tillåts få ordentligt utrymme, men när de slår sig i lag med Ebbot Lundberg från The Soundtrack of our Lives hamnar deras hantverk omedelbart i skuggan.

Det är nog inte meningen egentligen, men hela Ebbots person är som gjord för att ta över och stjäla all uppmärksamhet. Och faktum är att Trummor & Orgels smått underfundiga tongångar, ofta med progressiv touch, när de kombineras med Ebbots sång mest framstår som anonymt komp. Det gör att spelningen inte blir annat än småtrist. Jag tillhör inte dem som tycker att Ebbot är en stor sångare (ja, ni förstår att jag syftar på hans röstresurser) och hade gärna sett backupduon utan hans medverkan.

Istället för en stunds småmysiga slöprogg blir det istället ett sömnpiller i väntan på Hästpojken. Och att som avslutning göra en cover på just Ebbots ordinarie orkester känns mer än lovligt onödigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kalle, 2008-05-08 12:46:38 (194.17.116.210)

...avdelning långa eningar btw.

Kalle, 2008-05-08 12:45:53 (194.17.116.210)

Jag satt och väntade på hästpojken vid sidan av allt folk och hade allmänt tråkigt och ont i ryggen när jag hör att de ska göra en cover på en t.s.o.o.l-låt och hoppas för mig själv att det är instant repeater '99 som gäller då jag pumpade den hårt back in the days och dessutom har jag blivit kär i trummor & orgels version som jag snubblade över på youtube för nåt år sen och vrålar "JAAAAAAAAAAA" när jag märker att det är just Instant Repeater '99 och det var allt annat än "mer än lovligt onödigt". Snarare ett lyckorpiller. I alla fall för mig.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner