Joyzine.se


Recension - Skiva

Marylebone
Monster Of Energy, 2010
Skivbolag: E.o.D Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-08
Hemsida: www.marylebonemusic.it

Vad vill Marylebone? Det frågar jag mig fortfarande efter idogt avlyssnande av ”Monster Of Energy”. För det är inte så att italienarna saknar goda intentioner. Tvärtom. På den här plattan finns mängder av uppslag till snygga låtar och influenser från olika typer av musik som borde kunna göra sig ypperligt tillsammans, men gruppen parar ihop dem till synes helt planlöst. Rastlöst zick-zackar de sig fram mellan sina sjok av musik och sätter ihop dem helt godtyckligt. Det är i alla fall så det framstår. Det är därför den inledande frågan är högst befogad.

Gruppen, som med undantag för några uppehåll, hållit igång sedan 2004 tycks gilla en tillrättalagd form av indierock och samtidigt vara svaga för electronica och det suggestiva den scenen ibland kan åstadkomma. Men samtidigt gillar de naturligtvis också shoegaze och postrock. Musikanter med lite fingertoppskänsla hade lätt kunnat sy ihop det till något egensinnigt men ändå snyggt. Marylebone låter mest förvirrade och får då också mig som lyssnare förvirrad.

Kanske har vi här ett klassiskt exempel på fenomenet ”att vilja för mycket”. Det kan mycket väl vara så att italienarna inte mäktade med att döda sina älsklingar och att låtarna får lida därefter. Men mer troligt är att herrarna inte är några större kompositörer i ordets rätta bemärkelse. Det är synd, för på ”Monster Of Energy” finns stoff nog för en riktigt vass fullängdare om det utnyttjats på rätt sätt. Slutresultatet är tyvärr slöseri med goda resurser.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner